Kalbos

D.U.K

This website currently is not supported on Mobile devices

Ar norint studijuoti man reikia specialios Australijos vizos?

Ar norint studijuoti man reikia specialios Australijos vizos? Taip. Turite kreiptis dėl specialios vizos – Australijos studento vizos. Pirmiausia tvarkomas stojimas į specialioje sistemoje CRICOS registruotą mokslo įstaigą, perkamas būtinasis studento sveikatos draudimas, einama medicininė patikra. Viza elektroninė ir jos paraiška pildoma internetu.

Kokių dokumentų reikia, kam juos siųsti?

Viza elektroninė ir į pasą neklijuojama. Visi dokumentai reikalingi skanuoti, originalai visuomet lieka su jumis. Išsilavinimo dokumentai, anglų kalbos testų rezultatų lapai mums reikalingi tik skanuoti.

Kas gali gauti Australijos student vizą?

Kiekvienas, kuris nori studijuoti Australijoje. Amžiaus cenzo ar ribų nėra. Jūs turite būti geros sveikatos (ji patikrinama prieš išvykstant) ir gerai mokėti anglų kalbą (nebūtina, jei norite išmokti anglų kalbos ir tam renkatės anglų kalbos kursus Australijoje).

Kiek laiko trunka studento vizos gavimo procesas?

Priklausomai nuo studento vizos tipo ir pilietybės vizos gavimo procesas gali trukti nuo 14 dienų iki 3 mėnesių.

Kiek ilgai galėsiu būti Australijoje su studento viza?

Tai priklauso nuo to, kokios trukmės studijas pasirinksite. Viza išduodama visam studijų laikotarpiui, pridedamas 1 mėnuo atostogoms po studijų.

Kiek kainuoja studijos? Kokia studijų kaina?

Galite pasirinkti iš plataus kolegijų, mokyklų ir universitetų pasirinkimo. Kainos gali skirtis kelis ar net keliasdešimt kartų. Kaina priklauso nuo miesto, mokslo įstaigos tipo, studijų trukmės, studijų kokybės ir kitų faktorių.

Kiek kainuoja studento viza?

Jei tai pirmas kartas, kai prašome Australijos vizos, arba vizos prašote būdami ne Australijoje, jos kaina 535 AUD. Jei vizos prašote antrąkart, būdami Australijoje, kaina 1235 AUD. Vizos kaina nuo trukmės nepriklauso – ji visiems vienoda.

Kiek kainuoja mūsų paslaugos?

Visos mūsų konsultacijos nemokamos. Už dokumentų vertimą, paraiškų pildymą ir pirmojo būsto organizavimą imamas administracinis mokestis. Vykstant vienam jis siekia 80 AUD, o vykstant porai ar šeimai – 120 AUD. Šis mokestis įtraukiamas į bendrą sumą, kai mokate už vizą, sveikatos draudimą ir studijas.

Ar reikia laikyti kokį nors anglų kalbos egzaminą norint studijuoti Australijoje?

Jei renkatės studijuoti specialybės studijas kolegijoje, bakalauro ar magistro studijas, privalote patvirtinti tinkamą anglų kalbos lygį, kurio prašo mokslo įstaiga. Nepatvirtinę reikiamo lygio negausite patvirtinimo apie įstojimą COE (Confirmation of Enrolment) ir negalėsite prašyti vizos. Dauguma universitetų reikalauja profesionalaus IELTS anglų kalbos testo. Kolegijos dažniausiai pasitiki savo sudarytais testais, kuriuos pateikia dukart: teikiant paraišką ir tik atvykus į Australiją. Jei jūsų anglų kalbos lygis nepakankamai geras, galite pasirinkti tokį studijų paketą: kelios savaitės anglų kalbos kursų + jūsų norimos specialybės studijos kolegijoje ar universitete. Tokiu atveju vizos prašoma vienos, tik ilgesnės trukmės.

Ar yra koks nors amžiaus apribojimas norint studijuoti Australijoje?

Ne, nėra amžiaus apribojimų norint kreiptis dėl studento vizos.

Ar galėsiu dirbti kai studijuosiu Australijoje?

Taip, studentui leidžiama dirbti 20 valandų per savaitę studijų metu. Per atostogas studento darbo laikas neribojamas.

Ar brangu gyventi Australijoje?

Pragyvenimo kainos Australijoje gana aukštos, tačiau net gaudami minimalų atlyginimą galite sau leisti studijuoti, gyventi ir mėgautis gyvenimu Australijoje.

Ar lengva rasti darbą?

Viskas priklauso nuo jūsų anglų kalbos lygio, patirties, kvalifikacijos ir valios. Yra daug nuolatinių ir papildomo darbo pasiūlymų studentams. Paprastai darbo paieškos trunka 2-3 savaites. Darbo ieškomasi tik atvykus į Australiją.

Koks geriausias mėnuo vykti į Australiją? Kada geriausia vykti į Australiją?

Galima vykti visus metus. Turėkite omenyje, kad studijos Australijoje prasideda kelis kartus per metus ir nebūtina laukti tam tikros dienos. Mes pritaikysime studijas prie jūsų individualių poreikių ir norų.

Kas yra IELTS testas?

IELTS yra tarptautinė anglų kalbos tikrinimo sistema (International English Language Testing System). Tai testas, skirtas anglų kalbos lygiui sužinoti. Testo metu tikrinami klausymo, rašymo ir kalbėjimo įgūdžiai. Testo rezultatai galioja 2 metus.

Ar IELTS yra vienintelis testas, kuris priimtinas norint gauti studento vizą?

IELTS nevienintelis testas. Kiti patvirtinti ir tinkami testai yra (pavadinimai anglų kalba): International English Language Testing System (IELTS) Occupational English Test (OET) Test of English as a Foreign Language: Internet-Based Test (TOEFL iBT) Pearson Test of English (PTE) Academic Cambridge English: Advanced (CAE) test (žinomas ir kaip Certificate in Advanced English). The Test of English as a Foreign Language Paper-Based Test (TOEFL PBT) priimamas tik tada, kai IELTS testo laikyti neįmanoma.

Kas yra OSHC?

Šis terminas verčiamas kaip užsienio studento sveikatos draudimas (Overseas Student Health Cover). Jis privalomas ir jūs privalote įsigyti jį visam vizos laikotarpiui dar prieš pateikdami paraišką studento vizai.

Turite klausimų?

Užpildykite užklausos formą arba susisiekite. Gaukite konsultaciją – jos visos pas mus nemokamos.

Susisiekti